In de laatste dagen van 2020 hebben leden van de initiatiefgroep GroenLinks Heiloo de vertegenwoordigers van andere Heiloose partijen persoonlijk op de hoogte gesteld van het voornemen om GroenLinks Heiloo nieuw leven in te blazen. 

Alle afdelings- en fractievoorzitters stellen zich collegiaal op en wensen GroenLinks succes. Peter Rood van Gemeentebelangen Heiloo gaf aan een extra links geluid in Heiloo te verwelkomen. Ook René van Splunteren van de VVD waardeert het initiatief. Hij voorziet dat de komst van GroenLinks de politieke discussie in de Heiloose gemeenteraad zal verlevendigen. Linda Veerbeek van Heiloo 2000 zei: ‘Al zijn we het waarschijnlijk vaak met elkaar oneens, we staan allebei voor groen en ik zie ernaar uit in de gemeente samen te werken als het zover is.’

Ton van Dril, oud-voorzitter van GroenLinks in Heiloo zegt blij te zijn dat een groep nieuwe, actieve leden het initiatief heeft genomen voor de doorstart.  ‘Het aantal mensen dat GroenLinks stemt in Heiloo is de afgelopen jaren flink toegenomen, dat zien we in de cijfers van de landelijke en provinciale verkiezingen. Er spelen bovendien veel thema’s in onze gemeente waarover GroenLinks lokaal weer graag wil meepraten.’ Ton is zelf actief betrokken bij de doorstart, wat de initiatiefgroep zeer waardeert. 

 Al met al een goed begin dus, van een constructieve gezamenlijke toekomst! 

ALLE PARTIJEN STELLEN ZICH COLLEGIAAL OP